Dec 15

workshops bij mij thuis

Lezers van mijn blog weten het al een poosje, ik heb een nieuwe hobby. En deze heeft alles te maken met papier, het maken van dingen en het bewaren van herinneringen. Regelmatig laat ik hier iets van mijn creaties zien. Het was een wens om voor mijn collega’s/vriendinnen een workshop te organiseren zodat zij meer begrijpen van die nieuwe hobby. Vorige week was het zover. In eerste instantie dacht ik aan 1 workshop, maar het werden er als snel 2. Het enthousiasme was groot. Vast ook omdat het heel gezellig is om met een aantal vrouwen lekker aan het knutselen te zijn. Belinda hielp ons tijdens de workshop. We hadden 3 uur voor een doosje en een kaartje dus we moesten best doorwerken.

Op woensdagmiddag kwam de eerste groep. Vier dames in totaal (had 1 ziekmelding) en ikzelf deden mee.

tafel_staat_er_klaar_voor

Belinda kwam een uur eerder om alles klaar te zetten en had mooie pakketjes voor ons gemaakt.

groep1

Zoals jullie zien is er ruimte genoeg aan tafel. Dat was vrijdag met 7 vrouwen wel anders 🙂

We gingen gelijk aan de slag en het ging best snel, totdat we mochten versieren. Toen nam iedereen de tijd om het zo mooi mogelijk te maken.

eindresultaat_doosje_groep1

Dit zijn de kerstdoosjes die de eerste groep maakte. Aan de zijkant hebben we 1 flapje niet geplakt zodat je nog iets in het doosje kan doen als je wilt. Sommigen kozen een hertje voor op het kaartje en anderen een ijsbeer of een sneeuwman.

De kaartjes die we na het doosje maakten zien er zo uit.

eindresultaat_groep1

Ook hier deed iedereen het op zijn eigen manier en naar haar eigen smaak. Na de workshop bespraken Belinda en ik de komende vrijdag. Nu met 4 vrouwen hadden we net voldoende tijd. Hoe zou het met 8 vrouwen zijn?

groep_2_aan_het_werk

De tafel was in ieder geval wat voller, maar de dames werkten hard door. Ik had besloten om deze workshop niet mee te doen, ik zette koffie en thee en zorgde voor wat lekkers. Belinda legde uit hoe wij een mooie dubbele strik moesten maken en na wat oefenen lukte dat prima.

belinda_legt_strik_uit

De deelnemers gingen helemaal los op de doosjes en de kaartjes.

eindresultaat_doosje_groep2

Niet iedereen hield ze helemaal aan de opdracht maar dat was niet erg 🙂 Het was iedereen op zijn eigen manier.

eindresultaat_groep2

Op Flickr vind je nog meer foto’s van de workshop, van zwoegende deelneemsters en de creaties. Het waren twee gezellige middagen waar werd gelachen en geconcentreerd werd gewerkt. Aan iets anders kan knippen en plakken dachten we niet.

1 comment

1 comment!

  1. […] de workshops bij mij thuis mocht ik ook wat spulletjes van Stampin Up uitzoeken. Zoals markers, een mooie […]

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *