Jul 31

wereldmuseum rotterdam

Vroeger keek ik graag naar de tekenfilms Candy Candy en vrouwtje Theelepel. Toen wist ik niet dat deze tekenfilms anime genoemd werden. Vandaag bezocht ik een tentoonstelling over Manga. Ik leerde over de verwijzingen vanuit de strips naar Boedhistische filosofie en de karakters die daar binnen een rol spelen.

manga2

Ik zag werk van Shiho ENTA wat nog niet eerder buiten Japan te zien is geweest.

manga1

En ik verwonderde mij bij werk van Anderson & Low waar ik gewone mensen zag die geïnspireerd zijn door Manga. De laatste zaal van de tentoonstelling is geheel gewijd aan het artwork van de internationaal bekroonde anime Wolf Children Ame and Yuki van regisseur Hosoda Mamoru.

Een bijzondere tentoonstelling die heel erg de moeite waard is om te bezoeken. Je hebt nog tot 12 januari 2014. En dan een maand later terugkomen voor Future Pass 3.0.

 

 

comment?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *