Apr 21

een paar maanden in sneltreinvaart

Het is alweer even geleden dat ik op dit blog heb geschreven zodat het net lijkt alsof er niets is gebeurd. Niets is minder waar. Dus een update van maanden in sneltreinvaart.

In december bezocht ik de tentoonstelling Jeans in het Centraal Museum Utrecht. Dronk ik thee en at ik heerlijke taart bij KEEK en kocht ik macarons bij Josephine in de Twijnstraat.

jeans

Vond ik thee in leuke kleurige verpakking in een kookwinkel in Amersfoort.

tea

Liet ik een heel stuk van mijn haar afknippen. Ging ik schaatsen op de schaatsbaan in Delft. Ruilde ik mijn iPhone om voor de Galaxy Note 2 (en heb er nog steeds geen spijt van!) en bezocht ik een kerstmarkt in Duitsland. Naast de kerstmarkt stond een enorm overdekt winkelcentrum waar we even op konden warmen als het echt te koud werd.
Ook ging ik naar het pas geopende Stedelijk Museum in Amsterdam. At ik lunch bij Kale de Grote en taart bij de Taart van mijn tante.

In januari bezocht ik een tentoonstelling van Danielle Kwaaitaal in Kasteel Nijenhuis in Heino. In het Zeeuws Museum in Middelburg leerde ik over vlas en porselein.

zeeuwsmuseum

Ook ging ik naar Groningen voor de tentoonstelling Nordic Art. Als je de kans krijgt, zeker bezoeken, is heel erg de moeite waard. Maar Groningen zelf ook, wat een fijne stad, met fijne mensen. In Den Bosch bezocht ik een beurs voor facilitaire zaken. Erg onder de indruk was ik van deze pop-up werkplek.

facilitair

In het museum Gouda was niet een speciale tentoonstelling te zien, maar ik was er nog niet eerder geweest. En met een museumjaarkaart loop je nu eenmaal wat gemakkelijker naar binnen. Met vrienden bezochten mijn vriendje en ik Amsterdam. We begonnen bij het Scheepvaart Museum (was ik al in geen jaren geweest), bezochten een bier cafe Arendsnest en eindigden op de Zeedijk bij New King. Wat heb ik daar superlekker gegeten. Aanrader ook.

Februari begon ook met een bezoek aan een museum. Moti in Breda. Ik ging een middag werken in het nieuwe kantoor en blogde hierover. Ik wist niet dat het museum Speelklok zo groot was, je ziet het snel over het hoofd in de winkelstraat van Utrecht. Fiona Tan had een kleine expositie in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem.

arnhem

In maart bezocht ik het Dordrechts museum. Mooi ingericht, fijn om doorheen te wandelen en op je gemak te kijken naar al dat moois dat ze daar hebben. En dan de tentoonstelling de Sovjet Mythe, die stond al even op mijn lijstje. Het was wel in Assen, dus niet om de hoek van de deur. Maar zo ontzetten de moeite waard. Zeker die enorme schilderijen. Indrukwekkend.

assen

In het Gemeentemuseum in Den Haag naar de tentoonstelling van Gustave Caillebotte geweest. Het was op een zondagmiddag. Beetje druk was het, maar zeker ook de moeite waard. In het museum voor volkenkunde in Leiden stond een hele grote totempaal en was er een tentoonstelling over Indianen. In de Lakenhal een mooie foto van Erwin Olaf. En toen in Amsterdam, in het Amsterdam museum in de Kalverstraat. Daar waren vier foto’s die ik heel graag wilde zien. Gemaakt door Hendrik Kerstens van zijn dochter. Beelden die zo uit de Gouden Eeuw kunnen zijn maar pas geleden zijn gemaakt.

amsterdam

En toen was het april. Ontdekte ik leuke lunchadresjes in Rotterdam en Delft. Maar daar maak ik een aparte post van. Net als van mijn sushi diner gisteravond in Helsinki.

comment?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *