Mar 03

future pass in het wereldmuseum in rotterdam

De tentoonstelling Future Pass in het Wereldmuseum in Rotterdam stond al een poosje op mijn todo lijstje en afgelopen week kwam het er dan eindelijk van.

Met deze tentoonstelling laat het Wereldmuseum de nieuwe esthetiek van de 21e eeuw zien. De werken van 130 kunstenaars nemen je mee in een reis om de wereld en laten een nieuwe kunstbeweging zien waarbij de beeldtaal wordt geïnspireerd door animatie en comics. Deze stijl wordt animamix genoemd. De kunstenaars gebruiken animaties, comics en de populaire cultuur om te reageren op de hedendaagse maatschappij. Maar niet alleen animatie en comics spelen een rol, ook de Chinese filosofie van yin en yang zijn een inspiratiebron. En deze yin en yang zie je ook terug in de opbouw van de tentoonstelling die in 5 thema’s is opgebouwd (oost/west, verleden/toekomst, yin/yang, universeel/individueel, virtueel/reëel).

Ik ben vooral dol op de kleuren die gebruikt worden, het overdrevene, de soms bevreemdende beelden – zo van het klopt en toch ook niet en de Aziatische invloeden. Hieronder een paar van mijn favorieten, andere werken waar ik ook van onder de indruk was vind je terug in deze flickr set.

 

comment?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *